Galareta drobiowa na udkach z kurczaka i warzywach

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kolorowy urwis
Dziś pyszna galareta drobiowa, nie znam nikogo by kto jej nie lubił.Zapomniałam wyjątkiem jest moja córka która nie je mięsa , a więc i rosołu :)
Składniki:
garnek 5 litrowy
woda 3 litry
udka z kurczaka 6 szt
marchew 3 szt
pietruszka korzeń 100 g
natka pietruszki pęczek
por 100 g
seler korzeń 100 g
cebula opalona 1 szt
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie 4 szt
liść laurowy 4 szt
żelatyna-na 5 litrów wody
Wykonanie:
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy umyte udka, włoszczyznę,sól i pieprz do smaku. Gotujemy na małym ogniu jakieś półtorej godziny. Mięsko obieramy i kroimy w mniejsze kawałeczki. Marchew,pietruszkę seler kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do plastikowych pojemników. Rosół przecedzamy, dodajemy napęczniałą żelatynę i rozpuszczamy w gorącym rosole. Przygotowanym letnim wywarem zalewamy mięsko w pojemnikach plastikowych. Można przemieszać widelcem mięsko. Zostawiamy do zastygnięcia( ostudzone można do lodówki wstawić szybciej zastygnie).
czwartek, 01 marca 2018, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Pizzerinki z pieczarkami ogórkiem kiszonym i papryką
Naszła mnie ochota na coś szybkiego kalorycznego i jak to mówią niebo w gębie. Pewnie też lubicie pizze, pizzerin-ki no bo kto może ich nie lubić. Polecam na ró
Walentynki-Tort Walentynkowy
Mamy dziś walentynki co wcale nie oznacza , że kocham lubego i moją rodzinkę w tym dniu. Chciałam jakoś jednak umilić ten dzień. Pyszna kolacyjka, a do tego dla
Babka cytrynowa
Wczoraj był tłusty czwartek a więc i pączusie były. Dziś zapraszam na babeczkę cytrynową.Wyszła przepyszna. Składniki: jajka (m) 5 szt mąką pszenna 1.1/2
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2018/03/Galareta-drobiowa-na-udkach-z-kurczaka-i-warzywach.html