ßßß
Cebulę sieka się drobno, smaży w brytfance na maśle, wkłada pokrajaną na części kurę, posypuje łyżeczką soli, obsmaża z wszystkich stron, zalewa paroma łyżkami wody, przykrywa i dusi powoli. Kiedy mięso jest prawie miękkie, wlewa się śmietanę rozkłuconą z łyżeczką mąki i papryką, dodaje się łyżkę koncentratu pomidorowego gotuje razem jeszcze około 10 minut i podaje się z ziemniakami lub drobnymi, kładzionymi kluseczkami. W razie, gdyby kura była mało tłusta, należy ilość masła podwoić.
środa, 17 stycznia 2018, wela2poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyKLOPSY SMAŻONENa 0.5 kg. delikatnie mielonego lub siekanego mięsa potrzeba: 2 jaja, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki ugotowanych i tartych ziemniaków, 62,5 ml stopionePiECZEŃ WIEPRZOWA ZE ŚLIWKAMIokoło 1,5 kg szynki wieprzowej, schabu, karczku, łopatki bez kości sól, pieprz, przyprawa grillowa, czosnek suszony, garść śliwek 100 ml białego wytrawnego winaPIECZEŃ WIEPRZOWA Z MUSZTARDĄ1 kg mięsa wieprzowego bez kości (szynki , schabu, karczku lub łopatki) oliwa lub olej na marynatę 3 łyżkimusztardy ostrej 3łyżkimusztardy francuskiej z ziarnam