Wykonanie
«
KURA W
PAPRYCE4 pałki indycze1 szklanka
wina1
jabłkosól i
pieprzprzyprawa dodrobiu
majeranek i
tymianekśmietanamąka.
![](/Data/Images/gotujcosniecos.blox.pl\2018_slash_01_slash_4-palki-indycze-1-szklanka-wina-1-jablko-sol-i/l/-1080680063.JPG)
WYKONANIE
Udziec umyć, przyprawić
przyprawą,
majerankiem,
tymiankiem,
sola i
pieprzem. W brytfance roztopić tłuszcz, obsmażyć
udziec z każdej strony, włożyć obrane i pokrajane na cząstki
jabłko podlać
winem i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia wyciągnąć z brytfanki pałki, dodać
śmietanę rozmieszana z
mąką, przyprawić i włożyć z powrotem pałki i gotować do połączenia składników .środa, 24 stycznia 2018, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyKLOPSY SMAŻONENa 0.5 kg. delikatnie mielonego lub siekanego
mięsa potrzeba: 2
jaja, 1/4 szklanki
tartej bułki, 1/4 szklanki ugotowanych i tartych
ziemniaków, 62,5 ml stopione
PiECZEŃ WIEPRZOWA ZE
ŚLIWKAMIokoło 1,5 kg
szynki wieprzowej,
schabu, karczku,
łopatki bez kości
sól,
pieprz,
przyprawa grillowa,
czosnek suszony, garść
śliwek 100 ml białego
wytrawnego winaPIECZEŃ WIEPRZOWA Z
MUSZTARDĄ1 kg
mięsa wieprzowego bez kości (
szynki ,
schabu, karczku lub
łopatki)
oliwa lub
olej na marynatę 3 łyżkimusztardy ostrej 3łyżkimusztardy francuskiej z ziarnam