ßßß Cookit - przepis na UDZIEC INDYCZY Z JABďż˝KIEM DUSZONY W WINIE

UDZIEC INDYCZY Z JAB�KIEM DUSZONY W WINIE

nazwa

Wykonanie

« KURA W PAPRYCE
4 pałki indycze
1 szklanka wina
1 jabłko
sól i pieprz
przyprawa dodrobiu
majeranek i tymianek
śmietana
mąka
.
WYKONANIE
Udziec umyć, przyprawić przyprawą, majerankiem, tymiankiem, sola i pieprzem. W brytfance roztopić tłuszcz, obsmażyć udziec z każdej strony, włożyć obrane i pokrajane na cząstki jabłko podlać winem i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia wyciągnąć z brytfanki pałki, dodać śmietanę rozmieszana z mąką, przyprawić i włożyć z powrotem pałki i gotować do połączenia składników .
środa, 24 stycznia 2018, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
KLOPSY SMAŻONE
Na 0.5 kg. delikatnie mielonego lub siekanego mięsa potrzeba: 2 jaja, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki ugotowanych i tartych ziemniaków, 62,5 ml stopione
PiECZEŃ WIEPRZOWA ZE ŚLIWKAMI
około 1,5 kg szynki wieprzowej, schabu, karczku, łopatki bez kości sól, pieprz, przyprawa grillowa, czosnek suszony, garść śliwek 100 ml białego wytrawnego wina
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z MUSZTARDĄ
1 kg mięsa wieprzowego bez kości (szynki , schabu, karczku lub łopatki) oliwa lub olej na marynatę 3 łyżkimusztardy ostrej 3łyżkimusztardy francuskiej z ziarnam
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2018/01/4-palki-indycze-1-szklanka-wina-1-jablko-sol-i.html