Wykonanie

Przez Marzena 5 maja 2017Ostanio jest to moje ulubione danie do pracy.Gotuję duże ilości
fasolki i zamrażam ją w małych woreczkach, to pozwala mi na zrobienie tej sałatki kiedy tylko mam na nią ochotę.Często też omijam podsmażanie
cebulki, jednak zawsze staram się na
fasolkę położyć warstwę
pomidorów. One puszczają sok i przez to
fasolka jest pyszna. Uważajcie na
papryczkę jalapeno, meksykanie lubią ostre potawy.Składniki
czarna fasolka -ugotowana lub z puszki - 1 1/2 szklanki
avokado - 1 sztukadrobno pokrojne
pomidory - 2 sztuki
natka kolendry (cilantro) - 1/2 pęczka
papryka jalapano (ostra) - 1 sztuka
majonez bezjajeczny z
ziemniaka - 2 - 3 łyżki
cebula - poszatkowana - 1 sztuka
czosnek-poszatkowany - 2 sztuki
sól i
pieprz do smaku
ser wegański (opcjonalnie)InstrukcjePodsmażamy
cebulkę z czoskiem i dodajemy do
fasolki.Warstwami układamy na talerzu, najpierwa
fasolkę,
pomidory wymieszane z cilantro i tak dalej.Zawsze można dołożyć składników wedle uznania. Możecie dodać
kukurydzę, różne rodzaje
papryk, albo
ryż.Przepisy na
sery i
majonezy wegańskie znajdziecie na moim blogu.