ßßß Cookit - przepis na Czarna fasolka po meksykańsku

Czarna fasolka po meksykańsku

nazwa

Wykonanie

Przez Marzena 5 maja 2017
Ostanio jest to moje ulubione danie do pracy.
Gotuję duże ilości fasolki i zamrażam ją w małych woreczkach, to pozwala mi na zrobienie tej sałatki kiedy tylko mam na nią ochotę.
Często też omijam podsmażanie cebulki, jednak zawsze staram się na fasolkę położyć warstwę pomidorów. One puszczają sok i przez to fasolka jest pyszna. Uważajcie na papryczkę jalapeno, meksykanie lubią ostre potawy.
Składniki
czarna fasolka -ugotowana lub z puszki - 1 1/2 szklanki
avokado - 1 sztuka
drobno pokrojne pomidory - 2 sztuki
natka kolendry (cilantro) - 1/2 pęczka
papryka jalapano (ostra) - 1 sztuka
majonez bezjajeczny z ziemniaka - 2 - 3 łyżki
cebula - poszatkowana - 1 sztuka
czosnek-poszatkowany - 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
ser wegański (opcjonalnie)
Instrukcje
Podsmażamy cebulkę z czoskiem i dodajemy do fasolki.
Warstwami układamy na talerzu, najpierwa fasolkę, pomidory wymieszane z cilantro i tak dalej.
Zawsze można dołożyć składników wedle uznania. Możecie dodać kukurydzę, różne rodzaje papryk, albo ryż.
Przepisy na sery i majonezy wegańskie znajdziecie na moim blogu.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/czarna-fasolka-po-meksykansku