ßßß
Przez Marzena 5 maja 2017Ostanio jest to moje ulubione danie do pracy.Gotuję duże ilości fasolki i zamrażam ją w małych woreczkach, to pozwala mi na zrobienie tej sałatki kiedy tylko mam na nią ochotę.Często też omijam podsmażanie cebulki, jednak zawsze staram się na fasolkę położyć warstwę pomidorów. One puszczają sok i przez to fasolka jest pyszna. Uważajcie na papryczkę jalapeno, meksykanie lubią ostre potawy.Składnikiczarna fasolka -ugotowana lub z puszki - 1 1/2 szklankiavokado - 1 sztukadrobno pokrojne pomidory - 2 sztukinatka kolendry (cilantro) - 1/2 pęczkapapryka jalapano (ostra) - 1 sztukamajonez bezjajeczny z ziemniaka - 2 - 3 łyżkicebula - poszatkowana - 1 sztukaczosnek-poszatkowany - 2 sztukisól i pieprz do smakuser wegański (opcjonalnie)InstrukcjePodsmażamy cebulkę z czoskiem i dodajemy do fasolki.Warstwami układamy na talerzu, najpierwa fasolkę, pomidory wymieszane z cilantro i tak dalej.Zawsze można dołożyć składników wedle uznania. Możecie dodać kukurydzę, różne rodzaje papryk, albo ryż.Przepisy na sery i majonezy wegańskie znajdziecie na moim blogu.