ßßß Cookit - przepis na Murzynek z bakaliami i kokosem

Murzynek z bakaliami i kokosem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ciasteczka kruche ze śmietaną
Powstał sobie murzynek z kokosem do którego dodałam żurawinę i rodzynki, trochę wzbogaciłam smak.Całkiem nawet smaczne wyszło,polewa dodała uroku :)
Składniki:
mąka pszenna typ 500 2 i 1/2 szklanki
błonnik kakaowy 3łyżki
woda pól szklanki
ksylitol 1 szklanka
wódka lub spirytus 2 łyżki
jajka 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 3 łyżki
żurawina 3 łyżki
Pianka:
białka 4 szt
ksylitol szklanka
wiórka 250 g
Polewa:
czekolada ciemna 150 g
mleko 2 łyżki
Wykonanie:
Zaczynamy od przygotowania płynnych składników.Do garnka wkładamy masło,wodę cukier i rozpuszczamy.Kiedy nam się zagotuje dodajemy błonnik( kakao) i spirytus,mieszamy, a następnie studzimy.Po ostudzeniu masy dodajemy żółtka i mieszamy, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Dodajemy ubitą piane z białek .Masa gotowa.Bakalie obsypujemy mąką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i i przelewamy większą połowę masy i nasze bakalie .Ubitą piane z kokosem kadzimy na ciasto i wykładamy pozostałą część ciasta która została.Pieczemy w 170 stopniach koło godziny.Ciasto wyszło pyszne :) Po ostudzeniu rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i polewamy ciasto.
Kokos:
Ubijamy białka z ksylitolem, dodajemy kokos i łączymy składniki.
Ciasto na Niedzielę piekły ze mną:
piątek, 18 listopada 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Sernik z ziemniakami
Muszę powiedzieć,że kiedy robiłam sernik to jakoś tak troszkę nie dowierzałam, że będzie smaczny.Po upieczeniu zmieniłam zdanie i polecam go wam .Pyszny
Keks z bakaliami
Kochani to jeszcze nie Święta lecz małe przygotowania do świąt.Tak, właśnie tak ten keks zagości na moim stole.Ciasto pełne bakalii które wytrzymuje parę dni i
Ciasteczka witrażyki
Postanowiłam zrobić ciasteczka bez jajek i się udało, wyszły jakby lekko biszkoptowe,bez problemu dało się je przełożyć galaretką pomarańczową.Jesteście
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/11/Murzynek-z-bakaliami-i-kokosem.html