Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ciasteczka kruche ze
śmietanąPowstał sobie murzynek z
kokosem do którego dodałam
żurawinę i
rodzynki, trochę wzbogaciłam smak.Całkiem nawet smaczne wyszło,polewa dodała uroku :)Składniki:
mąka pszenna typ 500 2 i 1/2 szklankibłonnik
kakaowy 3łyżki
woda pól szklanki
ksylitol 1 szklanka
wódka lub
spirytus 2 łyżki
jajka 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 3 łyżki
żurawina 3 łyżkiPianka:
białka 4 szt
ksylitol szklankawiórka 250 gPolewa:
czekolada ciemna 150 g
mleko 2 łyżkiWykonanie:Zaczynamy od przygotowania płynnych składników.Do garnka wkładamy
masło,
wodę cukier i rozpuszczamy.Kiedy nam się zagotuje dodajemy błonnik(
kakao) i
spirytus,mieszamy, a następnie studzimy.Po ostudzeniu masy dodajemy
żółtka i mieszamy, wsypujemy
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia.Dodajemy ubitą piane z
białek .Masa gotowa.
Bakalie obsypujemy
mąką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i i przelewamy większą połowę masy i nasze
bakalie .Ubitą piane z
kokosem kadzimy na ciasto i wykładamy pozostałą część ciasta która została.Pieczemy w 170 stopniach koło godziny.Ciasto wyszło pyszne :) Po ostudzeniu rozpuszczamy
czekoladę z
mlekiem i polewamy ciasto.
Kokos:Ubijamy
białka z
ksylitolem, dodajemy
kokos i łączymy składniki.Ciasto na Niedzielę piekły ze mną:


piątek, 18 listopada 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisySernik z
ziemniakamiMuszę powiedzieć,że kiedy robiłam sernik to jakoś tak troszkę nie dowierzałam, że będzie smaczny.Po upieczeniu zmieniłam zdanie i polecam go wam .PysznyKeks z
bakaliamiKochani to jeszcze nie Święta lecz małe przygotowania do świąt.Tak, właśnie tak ten keks zagości na moim
stole.Ciasto pełne
bakalii które wytrzymuje parę dni i
Ciasteczka witrażykiPostanowiłam zrobić
ciasteczka bez
jajek i się udało, wyszły jakby lekko
biszkoptowe,bez problemu dało się je przełożyć
galaretką pomarańczową.JesteścieKomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter