Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka cytrynowa na krupczatce
Schab z
czosnkiem i ... »Przy niedzieli zapraszam was na pysznego murzynka z powidłami. Ciasto kusi wyglądem i zniewala smakiem.Zapraszam również na:- murzynka z pianką
kokosową- murzynka z
bananami i
śmietanąSkładniki :125 gram
masła3
jaja2 szklanki
mąki pszennej typ 5005 łyżek
powideł śliwkowych1 pełna szklanka
ksylitolu fińskiego Kłos - Pol1 kopiasta łyżeczka
sody1 szklanka
mleka2 łyżki błonnika
kakaowego Kłos- Pol
spirytus lub
wódka 2 nakrętkiDodatkowo:
żurawina 2 garście
cukier puder do posypania murzynkaWykonanie:Proste przygotowanie ciasta powinno was zachęcić .Do wysokiego garnuszka wlewamy
mleko, dodajemy
masło,
cukier . Zagotowujemy, wsypujemy błonnik
kakaowy i
spirytus ( ewentualnie
wódka). Kiedy masa ostygnie dodajemy
żółtka,
mąkę przesianą z
sodą. Mieszamy na gładką masę. Nie zapominamy o powidłach. Ubijamy
białka na sztywno i dodajemy do masy. Wymieszane dokładnie ciasto przekładamy do okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego
masłem i obsypanego
bułką tartą ( połowę ciasta). Wsypujemy
żurawinę na całej powierzchni i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około godziny. Po wyjęciu i ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem podajemy do zjedzenia.






niedziela, 15 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter