Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rozpusta ze
szpinakiem i ...Naleśniki z prażonymi ... »Jabłuszka na razie królują w kuchni. Pyszny zapach unosi się w kuchni i leci do każdego zakamarka . Czuć na korytarzu i u sąsiadów.Składniki:3 szklanki
maki pszennej typ 500łyżeczka
proszku do pieczeniakostka zimnego
masła (200 g )
ksylitol 125 głyżka
cukru waniliowego5
żółtek Lszklanka
żurawiny suszonejśmietana 12% 4 łyżkiDodatkowo:
jabłka 1/1/2 kg
ksylitol 150 g
białka 5 sztKrok 1
Mąkę z
proszkiem do pieczenia przesiewamy, wsypujemy do misy.
Żółtka oddzielamy od
białek i dodajemy do
mąki, wsypujemy
ksylitol.Mieszamy i przekładamy teraz wszystko na stolnicę silikonową.Dodajemy pokrojone
masło i
śmietanę. Zagniatamy ciasto.Krok 2Zagniecione ciasto dzielimy na 3 części. Formę okrągłą 26 cm smarujemy
masłem i wykładamy papierem do pieczenia dno i boki. Jedna cześć ciasta idzie na dno druga na boki a trzecia na sam wierzch na końcu.Krok 3
Jabłka ścieramy na tarce , odciskamy sok dodajemy
ksylitol i prażymy jakieś 30 minut na gazie. Schłodzone
jabłka przekładamy do formy z
ciastem, rozprowadzamy równomiernie, posypujemy
żurawiną na całej powierzchni .Krok 4
Białka ubijamy z
ksylitolem na sztywno i wykładamy na
jabłka. Trzecią cześć ciasta rwiemy w palcach i " rzucamy na ubite
białka"Pieczemy w 170 stopniach koło godziny( przykrywam górę zawsze by
beza nie ściemniała , a na końcu ściągam folie aluminiową .
wtorek, 27 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyJabłecznik bezglutenowyPostanowiłam spróbować i zrobić jabłecznik bezglutenowy, nie wiedziałam jak mi to wyjdzie, czy będzie dobry.Pomimo tego zaryzykowałam bo inaczej nie dowiedziała
Jogurt-owiec z
jabłkamiMam dla was na dziś pyszne ciasto, można
rzec , że to sernik na zimno lub
jogurt-owiec. Ważne , że smaczne i mamy efekt czegoś innego. Miłe dla oka i idealne dl
Tarta grzechu warta,
poziomki i
jagody ...............
Poziomki mam,
jagody mam .Dziś powstanie
tarta grzechu warta hihihi. Delikatny
biszkopt z
leśnymi owocami zalany
galaretką. Składniki na tartę
biszkoptową: 2 jaO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter