ßßß
Biszkopt8 jajek8 łyżek cukru pudru1, 1/3 szkl maki1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowyWarstwa jagodowalitrowy słoik jagód3 czubate łyżki mąki ziemniaczanejcukier do smakuokoło 1/2 szkl wody do rozpuszczenia mąkiWarstwa kokosowa500g serka mascarpone1 szkl śmietany 36%300g czekolady białej3 śmietany Śnieżki100g wiórek kokosowychszkl mlekaDo nasączenia6 łyżek przegotowanej, wystudzonej wody zmieszać z 8 łyżkami likieru kokosowego MalibuSposób przygotowaniaJajka ubić z cukrem pudrem i waniliowym na puch , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać do ubitych jaj , delikatnie wymieszać , wylać do tortownicy o średnicy 28cm , piec około 30 minut w temp. 175*C. po upieczenie wystudzić , przekroić na dwie częściJagody oczyścić , przepłukać , zostawić na sicie do obeschnięcia , połowę jagód rozgnieść widelcem , drugą połowę pozostawić w całości , jagody zagotować , do gotujących wlać mąkę wymieszaną z wodą , gotować kilka minut , odstawić .Do mleka wsypać kokos , gotować, aż kokos wchłonie mleko , co jakiś czas mieszając , do gorącego kokosu dodać połamana czekoladę , rozpuścić , wystudzić . Serek mascarpone wymieszać z kokosem , miksując dodać śmietanę Śnieżkę , chwile wszystko razem miksować . Śmietanę kremówkę upić z resztą Śnieżki , dodać do serka , delikatnie wymieszać . Masę odstawić do lekkiego stężeniaNa nasączony biszkopt wyłożyć połowę jagód , na jagody połowę masy kokosowej , przykryć biszkoptem , nasączyć , wyłożyć resztę jagód i resztę masy kokosowej , wstawić do lodówki najlepiej na całą nocRadyCiasto należy przechowywać w lodówce
