Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Deser
Jagodowo bananowy na ...Rolada drobiowa z ... »
Będę robić smakołyki z
jagodami póki się nie skończą.Po jagodach przerzucę się na następne
owoce sezonowe hihi .Dobrze, że robię w różnej postaci bo by się szybko znudziły. Biorę udział w akcji Ciasto na Niedziele Piekły ze mną Dorotka Szóste nieboSkładniki na
biszkopt:
jaja 6 szt
mąką pszenna typ 500 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 szczypta
ksylitol 1/3 szklankiMasa śmietanowa:
serek danio 1 kg
żelatyna 5 płaskich łyżeczekDodatkowo:
jagody 400 g
galaretka brzoskwiniowa szt na litrowy słoikKrok 1Ubijamy
jaja na puch z
ksylitolem,dodajemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Teraz delikatnie mieszamy w jedną stronę. Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i wlewam ciasto
biszkoptowe.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.Krok 2
Żelatynę namoczyłam w niewielkiej ilości zimnej
wody (tyle, aby ją przykryła) przez około 10 minut. Kiedy wchłonie płyn, rozpuszczamy ją w gorącej wodzie (wystarczy ok. 1/4 szklanki na 2-3 łyżeczki
żelatyny) lub przez około 10-15 sekund w mikrofalówce ustawionej na najsłabszą moc. Uwaga - nie należy pozwolić, aby
żelatyna się zagotowała, gdyż może wtedy stracić swoje właściwości żelujące. Gdy już całkowicie się rozpuści, pozwalamy, aby lekko przestygła, a następnie dokładnie miksujemy z
serkami (można najpierw rozrobić w niewielkiej ilości
serka, a później powoli wymieszać z jej resztą).Wykładamy zmiksowany
serek na ostudzony
biszkopt i kładziemy
jagody lekko dociskając w
serek.Wkładamy do lodówki.Krok 3
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczam litrze wrzątku i zostawiam do ostudzenia.Ostudzoną
galaretkę wkładam do lodówki do stężenia.Zalewam
serek z
jagodami i do lodówki z powrotem na około 4 godziny.
sobota, 09 lipca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyKruche z
jabłkami o egzotycznym smakuNa dziś proponuje te pyszne ciasto z
jabłkami, jest niezwykłe w smaku delikatnie i bardzo smaczne. Składniki: mąk a pszenna typ 500 - 500 g żółtka&n
Biszkopt z
czereśniami,
morelami i
galaretkąJak ugasić pragnienie kiedy upal na dworze, bardzo prosta odpowiedz...... Coś chłodnego i orzeźwiającego. Taki właśnie jest
biszkopt z
owocami i
galaretką. SkłaCiasto
cytrynowe z
truskawkamiPierwszy raz zobaczyłam
jogurt cytrynowy i już wiedziałam, że powstanie ciasto z niego. Jak pomyślałam tak też i zrobiłam. Biorę udział w pieczeniu Ciasto na NiKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter