Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu« Buły 
śniadaniowe o smaku ...Muffiny z drobinkami ... »Mam dla was na dziś pyszne ciasto, można 
rzec , że to sernik na zimno lub 
jogurt-owiec. Ważne , że smaczne i mamy efekt czegoś innego. Miłe dla oka i idealne dla podniebienia.Składniki na 
biszkopt:
jaja 5 szt
mąka pszenna typ 500 5 łyżek Kłos Pol
ksylitol 2 łyżki Kłos PolSkładniki na środek:
jogurt typu greckiego 800 g
śmietana 30% 400 g
ksylitol 4 łyżki
żelatyna na 2 litryDodatkowo:
jabłka 6 szt
galaretka zielona 2 szt
woda 700 ml
Biszkopt:Ubijamy jaj cale z 
ksylitolem na puch( masa nam się potraja). Przesiewamy 
mąkę nad ubitymi 
jajami i delikatnie mieszamy 
łopatką.Formę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto 
biszkoptowe. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu formę wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasz 
biszkopt.Masa jogurtowa:
Żelatynę wsypujemy do garnuszka zalewamy 
wodą ( tyko tyle aby zamieszać, 
żelatyna spęcznieje. Włączamy gaz i mieszamy do rozpuszczenia. 
Żelatyna rozpuszczona więc wlewamy do niej( już letniej) 
śmietanę 200 ml i mieszamy ( nie powstaną grudki bo 
żelatyna jeszcze ciepła . Będzie lekko jeszcze lejąca, taki ma być.Do misy przekładamy 
jogurty greckie ,osobno ubijamy 
śmietanę z 
ksylitolem i dodajemy do 
jogurtów greckich.Teraz masę przekładamy do naszego garnka z 
żelatyną i 
śmietaną porcjami i mieszamy ( To sposób by nam się nie skawaliła 
żelatyna) Po wymieszaniu od razu przekładamy naszą masę jogurtowa na 
biszkopt, wyrównujemy i do lodówki.Wierzch :
Galaretkę rozpuszczamy w 700 ml 
wody, ścieramy 
jabłka obrane i wkładamy do letniej 
galaretki , mieszamy i przekładamy na masę 
jogurtową i do lodówki po 2 godzinach można jeść. Polecam jednak przetrzymać na noc w lodówce, będziemy pewni że zastygnie porządnie.



środa, 21 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisySzarlotka z 
żurawinąJabłuszka na razie królują w kuchni. Pyszny zapach unosi się w kuchni i leci do każdego zakamarka . Czuć na korytarzu i u sąsiadów. Składniki: 3 szklanki mJabłecznik bezglutenowyPostanowiłam spróbować i zrobić jabłecznik bezglutenowy, nie wiedziałam jak mi to wyjdzie, czy będzie dobry.Pomimo tego zaryzykowałam bo inaczej nie dowiedziała
Tarta grzechu warta,
poziomki i 
jagody ...............
Poziomki mam, 
jagody mam .Dziś powstanie 
tarta grzechu warta hihihi. Delikatny 
biszkopt z 
leśnymi owocami zalany 
galaretką. Składniki na tartę 
biszkoptową: 2 jaO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter