Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rogaliki na
śmietanieBułki sezamowe na drożdżach ... »Dziś będzie delikatniej ale za to bardzo smacznie. Rolada wyszła przepyszna, wygląda super. Dziś też biorę udział we wspólnym pieczeniu Ciasto na NiedzielęSkładniki na
biszkopt:
jaja 5 szt
mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol 1 szklanka
ksylitol Fiński Kłos - Pol 150 gbłonnik
kakaowy Kłos - Pol 2 łyżkiSkładniki nadzienie:
śmietana 30% 600 ml
ksylitol Fiński Kos- Pol zmielony 2 łyżkiagar 6 g
galaretka czerwona, zielona, żółtaWykonanie
biszkoptu:Do misy wbijamy
jaja i miksujemy na puch, dodając w międzyczasie
ksylitol . Masa nam się
potroi. Przesiewamy
mąkę i dodajemy do jaj. Mieszamy
łopatką drewnianą po dodaniu
maki. Na końcu dodajemy błonnik
kakaowy(
kakao) i dalej mieszamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy koło 10-12 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu przekładamy
biszkopt na ścierkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do ostygnięcia.Wykonanie nadzienia:
Galaretki wsypujemy do kubków i zalewamy wrzątkiem, mieszamy do rozpuszczenia i zostawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu kroimy w kostkę
galaretki.
Śmietanę ubijamy z
ksylitolem, agar zalewamy wrzątkiem (4 łyżki wystarczy ) mieszamy do rozpuszczenia. Do rozpuszczonego agaru dodajemy 2-3 łyżki ubitej
śmietany, mieszamy aż się połącza składniki i przekładamy dopiero wtedy do
śmietany. Chwile mieszamy i przekładamy na
biszkopt. Posypujemy pokrojonymi
galaretkami i zwijamy. Do lodówki najlepiej 2-3 godzinki, kroimy i zjadamy . Pyszności ..............Ps. na 1 litr
wody 10 g produktu ( agar)Piekły ze mną:
AsiaAniaDanusia
sobota, 21 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter