Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Korniszony z 6
octemGrochówa na wędzonych ... »
Jagódki sobie siedziały w miseczce i tak do mnie przemawiały. Asiula no zrób z nami coś pysznego coś co jeszcze nie robiłaś.No to poszłam na układ hihihihi zrobiłam serniczek na herbatnikach z dodatkiem
żurawiny i polałam go
białą czekolada z odrobiną
śmietanki :) . Rodzinka zachwycona i ja też bo był smaczny i wyjątkowy :)Składniki na pierwszą warstwę:
serki homogenizowane 300 g
wanilioweśmietana 30% 600 ml
jagody 3 szklanki
ksylitol 4 łyżki
żelatyna ( dałam jedno opakowanie na 2.5 litra
wody miało 50 gr)
Herbatniki Regionalne owsiane z
żurawiną 62 g 3 opakowaniaSkładniki na drugą warstwę:
śmietana 30% 400 ml
czekolada białą 100 g
żelatyna 3 łyżeczkiKrok 1
Żelatynę wsypałam do szklanki i zalałam
wodą,tyle by zakryło
żelatynę i dało się wymieszać.Rozpuściłam ją w mikrofali.Krok 2Formę okrągłą dużą wyłożyłam folią spożywczą dno i boki.Na dno wyłożyłam
herbatniki z
żurawiną.Krok 3
Jagody wsypałam do blendera kielichowego, dodałam do nich
serek waniliowy i zmiksowałam.Wlałam 200 ml
śmietanki i znowu zmiksowałam.Do michy wlałam 400 ml
śmietanki i zmiksowałam na sztywno z
ksylitolem ( 3 łyżki odjęłam do rozpuszczonej
żelatyny i wymieszałam) a następnie dodałam zmiksowane
jagody.Całość wymieszałam i dodałam
żelatynę że
śmietaną, znowu wymieszałam i przełożyłam do tortownicy wyłożonej folia spożywczą oraz
herbatnikami. Rozprowadziłam równo i wstawiłam do lodówki do zastygnięcia.Krok 4
Śmietankę wlałam do garnka, wsypałam
żelatynę i dodałam
czekoladę. Wstawiłam na gaz i mieszałam do momentu, aż
żelatyna się rozpuściła.Zostawiłam do przestygnięcia na godzinkę.Po godzinie przelałam już ostudzoną masę na sernik
jagodowy. Zostawiłam na noc w lodówce.OpiniaSernik rewelacyjnie wygląda,a smakuje jeszcze lepiej.Polecam każdemu :) Co do
herbatników z
żurawiną to muszę powiedzieć że smakują wybornie w serniku a i jako przekąska też są smaczne.Nie drogie ,smaczne sama zalety. Mają jedną wadę o której bym zapomniała wspomnieć.Za mało ich jest w paczce,przynajmniej po 200 gram powinny być pakowane :)
czwartek, 28 lipca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisySernik na zimno z
morelamiNo to i u mnie coś nowego, mianowicie nie pamiętam już kiedy robiłam sernik na zimno z
owocami.No to mamy dziś smakołyk na talerzu. Składniki:
biszkoptySernik na spodzie kruchymKochani dziś będzie wesoło oraz trochę wpadek. Pisząc ten przepis mam świetny humor. Razem z Mariuszem stworzyliśmy film jak go robiłam, więc zapraszam do
przepGotowany sernikProponuje zrobić sernik gotowany na Wielkanoc. Dekorujemy tak jak chcemy. Rodzina zadowolona,czego chcieć więcej. Składniki:
ser 1.1/2 wiaderka
cukier 1.1/2 szkO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter