Składniki:1.2 główki młodej kapusty (można dać białą, pekińską)2 marchewki1/2 ogórka1 papryczka chilli (dałam jalapeno)spora garść świeżej kolendry2-3 cebulkidymki ze szczypiorkiemsos2 łyżki sosu sojowego1 łyżka oleju sezamowegosok z 1 limonki1 łyżeczka brązowego cukru lub mioduPrzygotowanie:Kapustę drobno szatkujemy; marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach; ogórka obieramy i kroimy w niewielką kostkę; dymki drobno siekamy; kolendrę kroimy trochę drobniej; połowę papryczki chilli kroimy w drobną kostkę a drugą połowę w talarki.Mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu.Warzywa wrzucamy do miski i polewamy sosem, ewentualnie jeszcze można doprawić do smaku jeśli np. wolicie bardziej słone albo kwaśne.Doskonały dodatek do dań kuchni azjatyckiej.