ßßß
Jakw idac jednego chleba zaponialam naciąć ;)
Na dwa bochenki po 500g>2 łyzki oliwy z oliwek21 g drożdzy950 g mąki pszennej2 łyżeczki soli600 ml letniej wody wymieszac z oliwą, wkruszyć drożdze i wymieszac do rozpuszczenia. Dodac pozostale składniki i wyrobic lużne ciasto (Moze dość mocno sie kleijć). Posypac niewielką ilością maki i odstawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyjąc na omączony blat i uformowac dwa okrągłe bochenki. Odstawic przykryte do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik rozgrzac do temperatury 230 st. C. Chleby naciąć. Piec ok. 30 minut.Przepis z: " Mein Landrezept. Brot backen" nr 1/2016wtorek, 14 czerwca 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyPandolcePandolce to rodzaj słodkiego chleba pieczonego w okolicach Genui na Boże Narodzenie. Przepis z: "Backlust. Brot backen"nr 8/2013 Przepis na 1 bWegierski chleb z ziemniakamiCalkiem udany mi wyszedl :) Oryginalny przepis przewidywal jeszcze dodatek podsmazonego boczku, podsmazanej cebuli i szczypiorku. U mnie bez dodatkow. Na 1 foreChleb ziolowyPora znow na chleb. Z ziolami z wlasnego ogrodka i z ziolowym twarozkiem :) Pycha :) Na 1 bochenek o wadze ok. 800 g: 100 g maki zytniej ciemnej 375 g maki pszechleb ze słonecznikiemKolejny pyszny chlebek. Upieczony na drożdżach, z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem płatków orkiszowych i otrębów, ze słonecznikiem i siemieniem lnianym. ChrupiChleb z kaszą jaglaną.Dobry chleb, łatwy w wykonaniu. Inspiracja tu . Polecam. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 650 150 g ugotowanej kaszy jaglane