Wykonanie
«
Ryba na porachTaki
chleb jest postawą przekąski bruschetta. Nieskomplikowany w wykonaniu, a lekki i pyszny :)
Jakw idac jednego
chleba zaponialam naciąć ;)
Na dwa bochenki po 500g>2 łyzki
oliwy z oliwek21 g
drożdzy950 g
mąki pszennej2 łyżeczki
soli600 ml letniej
wody wymieszac z
oliwą, wkruszyć
drożdze i wymieszac do rozpuszczenia. Dodac pozostale składniki i wyrobic lużne ciasto (
Moze dość mocno sie kleijć). Posypac niewielką ilością
maki i odstawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyjąc na omączony blat i uformowac dwa okrągłe bochenki. Odstawic przykryte do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik rozgrzac do temperatury 230 st. C.
Chleby naciąć. Piec ok. 30 minut.Przepis z: " Mein Landrezept. Brot backen" nr 1/2016wtorek, 14 czerwca 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyPandolcePandolce to rodzaj słodkiego
chleba pieczonego w okolicach Genui na Boże Narodzenie. Przepis z: "Backlust. Brot backen"nr 8/2013 Przepis na 1 bWegierski
chleb z
ziemniakamiCalkiem udany mi wyszedl :) Oryginalny przepis przewidywal jeszcze dodatek podsmazonego
boczku, podsmazanej
cebuli i
szczypiorku. U mnie bez dodatkow. Na 1 fore
Chleb ziolowyPora znow na
chleb. Z
ziolami z wlasnego ogrodka i z
ziolowym twarozkiem :) Pycha :) Na 1 bochenek o wadze ok. 800 g: 100 g
maki zytniej ciemnej 375 g
maki psze
chleb ze
słonecznikiemKolejny pyszny chlebek. Upieczony na drożdżach, z
mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem
płatków orkiszowych i
otrębów, ze
słonecznikiem i
siemieniem lnianym. Chrupi
Chleb z
kaszą jaglaną.Dobry
chleb, łatwy w wykonaniu. Inspiracja tu . Polecam. Składniki: 500 g
mąki pszennej typ 650 150 g ugotowanej
kaszy jaglane