ßßß Cookit - przepis na Chleb bruschetta

Chleb bruschetta

nazwa

Wykonanie

« Ryba na porach
Taki chleb jest postawą przekąski bruschetta. Nieskomplikowany w wykonaniu, a lekki i pyszny :)
Jakw idac jednego chleba zaponialam naciąć ;)
Na dwa bochenki po 500g>
2 łyzki oliwy z oliwek
21 g drożdzy
950 g mąki pszennej
2 łyżeczki soli
600 ml letniej wody wymieszac z oliwą, wkruszyć drożdze i wymieszac do rozpuszczenia. Dodac pozostale składniki i wyrobic lużne ciasto (Moze dość mocno sie kleijć). Posypac niewielką ilością maki i odstawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyjąc na omączony blat i uformowac dwa okrągłe bochenki. Odstawic przykryte do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik rozgrzac do temperatury 230 st. C. Chleby naciąć. Piec ok. 30 minut.
Przepis z: " Mein Landrezept. Brot backen" nr 1/2016
wtorek, 14 czerwca 2016, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
Pandolce
Pandolce to rodzaj słodkiego chleba pieczonego w okolicach Genui na Boże Narodzenie. Przepis z: "Backlust. Brot backen"nr 8/2013 Przepis na 1 b
Wegierski chleb z ziemniakami
Calkiem udany mi wyszedl :) Oryginalny przepis przewidywal jeszcze dodatek podsmazonego boczku, podsmazanej cebuli i szczypiorku. U mnie bez dodatkow. Na 1 fore
Chleb ziolowy
Pora znow na chleb. Z ziolami z wlasnego ogrodka i z ziolowym twarozkiem :) Pycha :) Na 1 bochenek o wadze ok. 800 g: 100 g maki zytniej ciemnej 375 g maki psze
chleb ze słonecznikiem
Kolejny pyszny chlebek. Upieczony na drożdżach, z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem płatków orkiszowych i otrębów, ze słonecznikiem i siemieniem lnianym. Chrupi
Chleb z kaszą jaglaną.
Dobry chleb, łatwy w wykonaniu. Inspiracja tu . Polecam. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 650 150 g ugotowanej kaszy jaglane
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/06/Chleb-bruschetta.html