Wykonanie
            Chyba już wspominałam jak bardzo lubię wyrabiać 
drożdżowe ciasto :)? Przepis pochodzi z tej strony, część 
mąki zastąpiłam 
mąką pełnoziarnistą. 
Chlebki bardzo ładnie rosły w trakcie pieczenia, az przyjemnie było patrzeć, jest w nich wyraźnie wyczuwalny smak 
drożdży.

Składniki:100 g 
mąki pszennej125 g 
mąki pszennej pełnoziarnistej (drobno mielonej)15 g świeżych 
drożdży140 ml ciepłej 
wody1 łyżeczka 
soli2 łyżeczki 
oliwy z oliwekDrożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (ja poczekałam aż zaczną pracować). Razem z 
oliwą dodać je do przesianej 
mąki z 
solą. Wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne, odstawić do wyrośnięcia w misce przykrytej folią. Po ok. 1 godzinie ciasto podzielić na 6 równych części zostawić pod folią, na ok. 5 minut. Następnie rozwałkować każdą porcję ciasta na owalny kształt, i ponownie zostawić pod przykryciem na ok. 20-30 minut. Po tym czasie ułożyć 
chlebki na już nagrzanej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 230 C, dopóki 
chlebki nie zaczną się rumienić (u mnie ok. 10 minut).Koszt (6 
chlebków): 1-1,5 zł . Gotowe 
chlebki z supermarketu: ok. 6-7 zł za 4 sztuki.
