ßßß
 
            
         Składniki na 4 nieduże chlebki:2 szklanki maki pszennej15 g świeżych drożdży2/3 szklanki ciepłej wody4+1 łyżki oliwypół łyżeczki solimieszanka za'atar (lub ulubione zioła)Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać przesiana mąkę, sól i 4 łyżki oliwy, wyrobić ciasto. Naczynie z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.W międzyczasie rozgrzać piekarnik - zgodnie z przepisem powinno być 200 stopni. Kiedy ciasto podwoi objętość, podzielić na porcje i formować okrągłe nieduże placki. Każdy nasmarować oliwą i posypać za'atarem (dobrze wcisnąć w ciasto, inaczej będzie się sypał) i ułożyć na rozgrzanej wcześniej, przykrytej papierem do pieczenia blasze. Piec ok. 7-10 minut. Chlebki podobno nadają się do mrożenia.
Składniki na 4 nieduże chlebki:2 szklanki maki pszennej15 g świeżych drożdży2/3 szklanki ciepłej wody4+1 łyżki oliwypół łyżeczki solimieszanka za'atar (lub ulubione zioła)Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać przesiana mąkę, sól i 4 łyżki oliwy, wyrobić ciasto. Naczynie z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.W międzyczasie rozgrzać piekarnik - zgodnie z przepisem powinno być 200 stopni. Kiedy ciasto podwoi objętość, podzielić na porcje i formować okrągłe nieduże placki. Każdy nasmarować oliwą i posypać za'atarem (dobrze wcisnąć w ciasto, inaczej będzie się sypał) i ułożyć na rozgrzanej wcześniej, przykrytej papierem do pieczenia blasze. Piec ok. 7-10 minut. Chlebki podobno nadają się do mrożenia.