ßßß Cookit - przepis na Makaron z krewetkami i natką pietruszki

Makaron z krewetkami i natką pietruszki

nazwa

Wykonanie

8 czerwca, 2016 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Dziś zapraszam na pachnący pietruszką makaron z krewetkami.
250 g makaronu
300-400 g krewetek mrożonych
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
100 ml białego wina
oliwa z oliwek do smażenia / tłuszcz z kaczki
sól, pieprz, oregano
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, po czym wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Po dwóch, trzech minutach dodajemy krewetki. Kiedy krewetki się już rozmrożą dodajemy połowę posiekanej natki pietruszki, białek wino oraz przyprawy. Przesmażamy jeszcze około 1-2 minut. Sos łączymy z makaronem. Po nałożeniu na talerze posypujemy natką z pietruszki.
Podobne wpisy
Makaron z cukinią i brokułami w sosie śmietanowym
Makaron z czosnkiem, cebulą i sosem pomidorowym
Pieczona dorada
Makaron z łososiem i sosem śmietanowo-koperkowym
Sernik na zimno z kurkumą i malinami
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/makaron-z-krewetkami-i-natka-pietruszki