ßßß
Składniki :4 duże filety z piersi kurczaka2 duże cebule białe2 ząbki czosnkumały pęczek lubczyku2-3 łyżki oleju1 łyżeczka słodkiej mielonej paprykisól do smaku
Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę . Lubczyk , cebulę i czosnek siekamy drobniutko i dodajemy do kurczaka . Wlewamy olej , wsypujemy paprykę , sól i mieszamy rękami , ugniatając i uklepując . Zostawiamy na noc w lodówce . Następnego dnia , mięso nabijamy na patyki , ściskając dłonią , żeby się skleiło i oblepiło wykałaczkę . Marynowane mięso doskonale się wpasowuje , a kawałeczki cebulki i lubczyku wchodzą w nie, dzięki czemu pozostaje soczyste i pełne smaku . Grillujemy w swój własny, sprawdzony sposób , najlepszy jaki znamy 😉 Czyli na ogniu 😉 Dobrym dodatkiem będzie bułka z czarnuszką i jogurtowy dip . Smacznego !