Wykonanie
0 LikesPodziel się:


Kto jest takim
lodowym maniakiem jak ja, ten pewnie już zaciera rączki, bo jak jest ciepło to nie brzmi to chyba aż tak grzesznie. A nie musi brzmieć.. już nigdy ! I domowych, zdrowych
lodów możecie
mieć już zawsze pod dostatkiem! Wystarczy tylko dobry blender, 3 składniki i 5 minut (albo i mniej?) Ja dziś miksuję
owoce leśne,
kokosa i
bazylię a Wy? :)(2 porcje)ok 1,5szklanki ZAMROŻONYCH
OWOCÓW (szczególnie polecam tu
maliny,
owoce leśne,
czereśnie,
banany lub
truskawki)150ml porządnie schłodzonego, gęstego
MLECZKA KOKOSOWEGO (by było jeszcze gęstsze, można ok 15 minut wcześniej schłodzić je w zamrażarce)MIÓD/KSYLITOL/SYROP Z AGAWY (wg uznania; ja dodałam 1 łyżkę
miodu)OPCJONALNIE : kilka kropel ekstraktu
waniliowego / łyżeczka nasion chia /
wiórki kokosoweDODATKOWO (do posypania):
WIÓRKI KOKOSOWEPOSIEKANA
CZEKOLADASIEKANE
ORZECHY LASKOWE/
MIGDAŁYŚWIEŻA
MIĘTA /
BAZYLIA /
MELISAWszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy aż powstanie jednolita, gęsta masa (nie za długo! im dłużej tym
lody będą rzadsze). Przekładamy do miseczek, posypujemy dodatkami i gotowe!nie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!

wegańska kokosowa
bita śmietanka
trufle czekoladowo-
migdałowo-
daktylowe w 10 minut
trufle czekoladowe z orzechami
Podziel się: