Wykonanie

Parowar mam już kilka lat. Kupiliśmy go z myślą o zdrowym i dietetycznym gotowaniu. Latem często u nas goszczą takie obiady. Szybko się je robi, nie trzeba stać przy garach, wystarczy włożyć wszystko na poziomy, włączyć i można w tym czasie robić coś innego. Jedzenie tak przygotowane smakuje super, jest niskokaloryczne.Super nadaje się dla osób będących na diecie. Tak przygotowane warzywa czy
mięso możemy podać same lub z sosem, u mnie z
jogurtu i
czosnku. Można dać
ketchup jak ktoś lubi lub sos z
pomidorów. My najczęściej jemy z
jogurtowym.Polecam Wam parowar, dania są naprawdę smakowite.Zachęcam do wypróbowania :-)Składniki:(porcja na 3-4 osoby)- 1 duży
filet z kurczaka- 1
kalafior- mały
jogurt naturalny-
koperek-
czosnek- szczypta
soli i
pieprzu- 2 łyżeczki suszonej
bazylii Tytka Smaku- 1 łyżeczka
przyprawy rosołowej Tytka SmakuWykonanie:
Mięso kroimy na kawałki, przyprawiamy
bazylią i
przyprawą rosołową. Układamy na parowarze.
Kalafior dzielimy na różyczki i układamy na parowarze. Mój parowar ma trzy części, więc dużo produktów się w nim zmieści. Możemy razem parować warzywa,
rybę,
mięso,
ryż, nawet
bułki na parze. Samo zdrowie. Włączamy i niech się gotuje - u mnie 20-25 minut i gotowe.W tym czasie szykujemy sos. Do miski wkładamy
jogurt, wyciskamy
czosnek, siekamy
koper i przyprawiamy sos
solą i
pieprzem, wszystko mieszamy.Na talerze przekłądamy
mięso,
kalafiora i kładziemy sos.Smacznego :-)

