Wykonanie
Autor Agnieszka Kręglicka
Fot. crystal kirk - FotoliaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (18 głosów)Fettucine Alfredo - składniki:spory kawałek
parmezanu (1/2 szklanki tartego)400 g włoskiego
makaronu fettucine (szerokie wstążki)2 łyżki
masła3/4 szklanki kremówki
gałka muszkatołowabiały pieprzsólFettucine Alfredo - sposób przygotowania: Ugotować
makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie rozgrzać
masło na patelni, dodać
śmietankę, chwilę gotować. Dodać
parmezan, gałkę,
pieprz i
sól. Odcedzony
makaron wrzucić na patelnię z sosem i zamieszać. Podawać z dodatkowym
parmezanem do posypania.Ten przepis można urozmaicać, podsmażając na
maśle cebulkę, plasterki
pieczarek,
szynkę, dodając
natkę pietruszki.i
czosnkiem oraz
Buraczki z
pomarańczami Fettucine Alfredo to prawdziwa klasyka kuchni włoskiej. Wstążki
makaronu w
śmietanowym sosie z pewnością zasmakują dużym i małym. Zobacz przepis na: Fettucine Alfredo Pyszne ciasto z
jabłkami dla całej rodziny Zobacz przepis na:
Jabłka pod
migdałowąPochwała prostoty
alla Scrofa" niedaleko Piazza Navona w Rzymie. Właściciel restauracji, Alfredo di Leilo, uraczył ich specjalnością zakładu:
makaronem fettucine alfredo . Potrawa urzekła parę filmowców swoją prostotą.
Makaron fettucine (szerokie wstążki) podano z sosem przygotowanym z
masła,
śmietany,
parmezanuPięć
razy pasta - ekspresowe
makaronypomidorami i
serem Kuchenprofi Cedzak 2502002818 Kuchenprofi Moździerz marmu... LAMART Garnek Stone LT1005 Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Propozycja dla miłośników
makaronów ze
śmietanowym sosem. Fettucine alfredo