ßßß
Fot. crystal kirk - FotoliaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (18 głosów)Fettucine Alfredo - składniki:spory kawałek parmezanu (1/2 szklanki tartego)400 g włoskiego makaronu fettucine (szerokie wstążki)2 łyżki masła3/4 szklanki kremówkigałka muszkatołowabiały pieprzsólFettucine Alfredo - sposób przygotowania: Ugotować makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie rozgrzać masło na patelni, dodać śmietankę, chwilę gotować. Dodać parmezan, gałkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z sosem i zamieszać. Podawać z dodatkowym parmezanem do posypania.Ten przepis można urozmaicać, podsmażając na maśle cebulkę, plasterki pieczarek, szynkę, dodając natkę pietruszki.i czosnkiem oraz Buraczki z pomarańczami Fettucine Alfredo to prawdziwa klasyka kuchni włoskiej. Wstążki makaronu w śmietanowym sosie z pewnością zasmakują dużym i małym. Zobacz przepis na: Fettucine Alfredo Pyszne ciasto z jabłkami dla całej rodziny Zobacz przepis na: Jabłka pod migdałowąPochwała prostoty
alla Scrofa" niedaleko Piazza Navona w Rzymie. Właściciel restauracji, Alfredo di Leilo, uraczył ich specjalnością zakładu: makaronem fettucine alfredo . Potrawa urzekła parę filmowców swoją prostotą. Makaron fettucine (szerokie wstążki) podano z sosem przygotowanym z masła, śmietany, parmezanuPięć razy pasta - ekspresowe makarony
pomidorami i serem Kuchenprofi Cedzak 2502002818 Kuchenprofi Moździerz marmu... LAMART Garnek Stone LT1005 Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Propozycja dla miłośników makaronów ze śmietanowym sosem. Fettucine alfredo