ßßß Cookit - przepis na Krem z porów do pary

Krem z porów do pary

nazwa

Wykonanie

Podobno niektóre rzeczy „chodzą z sobą w parze”…i tak sobie pomślałam, że dobrą parą dla trójkątów bermudzkich będzie krem z porów…taki zwykły, prosty, zrobiony na szybko.
Domownicy orzekli, że para się udała i nie pozostaje nic innego, tylko ją „pożenić”…od dziś nie wyobrażąją sobie trójkątów solo.
2 szt- duże pory,
75 g- masło,
100 ml –śmietanka słodka 18%,
świeżo starta gałka muszkatołowa do smaku,
sól do smaku,
pieprz biały do smaku,
natka pietruszki do dekoracji.
Przygotowanie:
Odciąć białe części porów, umyć i drobno posiekać. Zeszklić na maśle. Zalać jednym litrem zimnej wody. Posolić, popieprzyć i doprawić świeżo startą gałką muszkatołową. Gotować krótko wystarczy 5-8 minut. Zmiksować na gładki krem i zabielić słodką śmietanką (po dodaniu śmietany już nie gotować).
Źródło:http://galantyna.pl/2013/06/krem-z-porow-do-pary