Wykonanie
Podobno niektóre rzeczy „chodzą z sobą w parze”…i tak sobie pomślałam, że dobrą parą dla trójkątów bermudzkich będzie krem z
porów…taki zwykły, prosty, zrobiony na szybko.Domownicy orzekli, że para się udała i nie pozostaje nic innego, tylko ją „pożenić”…od dziś nie wyobrażąją sobie trójkątów
solo.
2 szt- duże
pory,75 g-
masło,100 ml –śmietanka słodka 18%,świeżo starta
gałka muszkatołowa do smaku,
sól do smaku,
pieprz biały do smaku,
natka pietruszki do dekoracji.Przygotowanie:Odciąć białe części
porów, umyć i drobno posiekać. Zeszklić na
maśle. Zalać jednym litrem zimnej
wody. Posolić, popieprzyć i doprawić świeżo startą
gałką muszkatołową. Gotować krótko wystarczy 5-8 minut. Zmiksować na gładki krem i zabielić słodką
śmietanką (po dodaniu
śmietany już nie gotować).