ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 400 gramówjajka 2 sztukmasło 4 łyżek stołowychżółty ser tarty 4 łyżek stołowychnatka pietruszki, gałązki według uznaniasól według uznaniapieprz biały według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić na małe kawałki i gotować do miękkości(ok.15 minut) w osolonej wodzie, odcedzić i zagnieść na gładką masę. Dodać połowę masła, żółtka i połowę sera. Doprawić do smaku pieprzem, solą i tartą gałką. Białka ubić na sztywną pianę i przełożyć do masy ziemniaczanej i przemieszać. Foremki natłuścić i obsypać bułką tartą. Wypełnić przygotowaną masą, posypać resztą sera i obłożyć pozostałym masłem. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Porcje sufletu udekorować natką pietruszki.Uwagi:Ziemniaki można też ugotować w mundurkach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: