ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówmasło 2 łyżek stołowychjajka 2 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, ugotowane ziemniaki wystudzić i zmielić. Utrzeć z solą, pieprzem, jajkami oraz masłem. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Nałożyć do małych, natłuszczonych kokilek i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jako dodatek do smażonych mięs i ryb.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: