Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
masło 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, ugotowane
ziemniaki wystudzić i zmielić. Utrzeć z
solą,
pieprzem,
jajkami oraz
masłem. Wymieszać z posiekaną
natką pietruszki. Nałożyć do małych, natłuszczonych kokilek i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jako dodatek do smażonych
mięs i ryb.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: