Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 10 sztuk
jajka 10 sztuk
masło 2,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki upiec w nagrzanym piekarniku, wystudzić i przeciąć wzdłuż, wydrążyć trochę miąższu, a powstałe miseczki oprószyć
sola oraz
pieprzem i do każdej włożyć po kawałeczku
masła i wbić
jajko. Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika, by
białko się ścięło, a
żółtko pozostało rzadkie. Przed podaniem posypać gniazda posiekana
natka pietruszki lub
koperkiem. Podawać jako gorącą przekąskę, danie kolacyjne albo jako dodatek do
sznycli cielęcych lub kotletów z
kurczaka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: