Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
kalafior 500 gramów
jajka 5 sztuk
masło 50 gramów
ser żółty 100 gramówpanierka - gotowa 1 porcja
koperek 3 gramów
gałka muszkatołowa według uznaniatłuszcz według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki wyszorować. Odcedzone zmielić. Oczyszczone różyczki
kalafiora ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone zmiksować, wymieszać z
ziemniakami, dodać
żółtka,
starty ser oraz posiekany
koperek. Mieszając, doprawić do smaku gałka,
solą oraz
pieprzem. Na końcu delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z
białek. Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej połowa panierki formy. Wierzch wyrównać, posypać resztą panierki i obłożyć
płatkami masła. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Można podawać na ciepło lub na zimno z pikantnym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: