Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
jajka 4 sztuk
ser żółty 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Pomidory umyć, odciąć piętki od strony szypułki i wydrążyć miąższ, a wnętrze oprószyć
sola i
pieprzem. Do każdego
pomidora wbić po
jajku i oprószyć je
sola oraz
pieprzem. Każdą porcję posypać startym
żółtym serem, a na wierzchu położyć po kawałku
masła.
Pomidory ułożyć w wysmarowanej
masłem formie żaroodpornej. Piec 20 minut w 200 stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia formę przykryć folia aluminiową.
Pomidory posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: