ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukjajka 4 sztukser żółty 4 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychkoperek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pomidory umyć, odciąć piętki od strony szypułki i wydrążyć miąższ, a wnętrze oprószyć sola i pieprzem. Do każdego pomidora wbić po jajku i oprószyć je sola oraz pieprzem. Każdą porcję posypać startym żółtym serem, a na wierzchu położyć po kawałku masła. Pomidory ułożyć w wysmarowanej masłem formie żaroodpornej. Piec 20 minut w 200 stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia formę przykryć folia aluminiową. Pomidory posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: