Wykonanie
Przedstawiam kolejny ciekawy pomysł na pyszne śniadanie. Tym razem jest to omlet z dużą ilością
natki pietruszki, tak typowej dla kuchni arabskiej. Omlet jest bardzo smaczny, puszysty i delikatnie. Zdecydowanie polecam na sobotnie śniadanko!

Składniki :1 mała
czerwona cebula1 łyżeczka
soli0,5 łyżeczki
białego pieprzu4
jajka2-3 łyżki posiekanej
natki pietruszkimasło do smażenia

Przygotowanie :
Cebule pokroić w drobniutką kostkę, wrzucić do miski, zasypać
solą i
pieprzem, dokładnie wymieszać, najlepiej ręką, wcierając
sól w
cebulę. Do
cebuli wbić
jajka i chwilę ubijać aż masa się spieni. Dodać posiekaną
natkę pietruszki, wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Na patelni roztopić
masło, wlać masę jajeczną i smażyć przez kilka minut aż brzegi będą suche. Zsunąć omlet delikatnie na talerz, a następnie przełożyć go z powrotem na patelnię na drugą stronę (ewentualnie zapiec pod grillem tak jak frittatę). Podawać na gorąco z
pomidorem i płaskim
chlebkiem, lub na zimno w
chlebku.

Smacznego !