ßßß
Składniki :1 mała czerwona cebula1 łyżeczka soli0,5 łyżeczki białego pieprzu4 jajka2-3 łyżki posiekanej natki pietruszkimasło do smażenia
Przygotowanie :Cebule pokroić w drobniutką kostkę, wrzucić do miski, zasypać solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, najlepiej ręką, wcierając sól w cebulę. Do cebuli wbić jajka i chwilę ubijać aż masa się spieni. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczną i smażyć przez kilka minut aż brzegi będą suche. Zsunąć omlet delikatnie na talerz, a następnie przełożyć go z powrotem na patelnię na drugą stronę (ewentualnie zapiec pod grillem tak jak frittatę). Podawać na gorąco z pomidorem i płaskim chlebkiem, lub na zimno w chlebku.
Smacznego !