Wykonanie
Niech w końcu zawita do nas słońce. Będzie fantastycznie! W końcu chcę wyruszyć z domu. Lubię nasze spacery . Są naprawdę niesamowite. Z każdej wyprawy do lasu przynoszę mnóstwo patyków, szyszek, liści i kwiatków. Każdy kwiatek który dostanę- chowam. Tak dla pamięci.. To sentymentalne ale zupełnie mnie to nie obchodzi. Dookoła mnóstwo jest pretekstów żeby się zachwycać. Motyl, kamień, drzewo..świat widziany oczami dziecka jest niesamowity. Mój syn uczy nas beztroski, radości i tego, że nasze życie nie jest takie poważne. To naprawdę fajne. Tak spędzony czas, ładuje moje akumulatory. Staję się bardziej kreatywna, nie tylko w kwestii kulinarnej. Chce mi się bardziej, więcej.. Dlatego zaatakowałam
dynię. Często się
mówi, że przyjaźń z
dynią bywa trudna, bo delikwentka jest bez smaku. Ale nie tym razem:) Tym razem jest naprawdę smaczna. Spróbujcie sami!

Składniki: na placki:500 g dyni- ugotowanej i zmiksowanejok. 50 g
mąki pszennej50 g
migdałów- drobno zmielonych2
jajkasólpieprzolej do smażenia- u mnie
kokosowypierś z kurczakasólpieprzrukolasos czosnkowy z
serka śmietankowego i
czosnkuWykonanie:
Jajka oddziel od
żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Dynię,
mąkę,
migdały,
sól,
pieprz i
żółtka wymieszaj. ze sobą. Gdy masa się połączy dodaj
białka i delikatnie wymieszaj. Usmaż naleśniki.
Pierś z kurczaka przypraw
solą i
pieprzem i pokrój w kawałki. Usmaż je na
oleju. Na każdym placku ułóż odrobinę sosu, dodaj
rukolę i połóż kawałki
kurczaka. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.Smacznego!