ßßß
Cookit - przepis na Paluchy z piersi kurczaka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paluchy z piersi kurczaka
Składniki
Piersi z kurczaka
Sól
Pieprz
Czosnek
Jajko
Mąka pszenna
Woda
Olej
Mąka
Wykonanie
Przygotujemy pyszne paluchy z
fileta z piersi kurczaka
w cieście.Składniki:-podwójny
filet z piersi kurczaka
-
sól
,
pieprz
-3 ząbki
czosnku
-2
jajka
-2 szklanki
mąki pszennej
-2 szklanki bardzo zimnej
wody
-
olej
do smażenia
Fileta płuczemy i osuszamy.Kroimy w długie, wąskie paski.
Czosnek
kroimy w drobną kosteczkę.
Mięso
przyprawiamy
solą
,
pieprzem
i posypujemy
czosnkiem
.Pozostawiamy na czas przygotowania ciasta.
Wodę
,
mąkę
,
jajka
i odrobinę
soli
miksujemy.Na patelni rozgrzewamy
olej
.Paski
mięsa
moczymy w cieście i smażymy
do zrumienienia.
Przekładamy na papier, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.Paluchy są gotowe i świetnie smakują z surówką z
pomidorków
i
cebulki marynowanej
.Można też dodać
sos czosnkowy
.
Jeśli zostanie nam ciasto, smażymy z niego niewielkie placuszki.Z dodatkiem
sosu czosnkowego
smakują wybornie.
Smacznego!
Źródło:
http://maminek61.blogspot.com/2014/03/paluchy-z-piersi-kurczaka.html
Przepisy powiązane
Pierogi z farszem drobiowo-brokulowym
Kuchnia po mojemu: Kluski łyżką kładzione z mąki pełnoziarnistej - idealne do gulaszu, klopsów i mięs duszonych
Kotlety z Kurczaka w Cieście
Kurczak w panierce jak z KFC
Drobiowe placuszki
Składniki powiązane (0)