Wykonanie
Kotlety z
kurczaka w cieście naleśnikowym to idealny pomysł na codzienny obiad i alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce. Tak podany
kurczak smakuje wyśmienicie tworząc eleganckie, klasyczne i pożywne danie.
2
piersi z kurczakavegetapieprzczosnek w proszkuciasto:szklanka
mąki1/2 szklanki
mleka1/4 szklanki
wodyjajkoszczypta
soliszczypta
pieprzułyżka
olejułyżeczka
octuKotlety z
Kurczaka w Cieście - Sposób przygotowania:
Kurczaka porcjujemy na cienkie kotlety (w razie konieczności rozbijamy je tłuczkiem).
Mięso "smarujemy" niewielką ilością
vegety,
czosnku i
pieprzu. Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut.Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą.Następnie porcje
mięsa zanurzamy w przygotowanym cieście i przekładamy na rozgrzany
olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 min.)Gotowe kotlety podajemy z
ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi warzywami lub surówkami.