Wykonanie
Składniki2 szklanki
mąki1
jajko1/2 łyżeczka
soli1 łyżka
olejugorąca
wodafarsz:1 pojedynczy
filet z kurczaka1 opakowanie
mrożonych brokułów(mogą być świeże)1 duża
cebula3-4 ząbki
czosnku1
jajkosól,
pieprzSposób przygotowania
Brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do
ziemniaków.
Kurczaka ugotować i drobno pokroić, dodać do
brokuła.
Cebulę zeszklić, dodać do farszu razem z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Doprawić do smaku, na koniec dodać
jajko i wymieszać.Z podanych składników zagnieść ciasto,
wody dodać tyle, ile zabierze
mąka. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i sklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL