ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówwoda ciepła 1 szklanekszpinak mrożony 500 gramówcebula 1 sztukjajko 1 sztukser twarogowy 150 gramówolej 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaczosnek 2 ząbkiWykonanie:Farsz: w rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wrzucić mrożony szpinak i dusić, aż odparuje woda, doprawić solą i pieprzem. Po przestudzeniu dodać utarty lub zmielony biały ser, dokładnie wymieszać.Ciasto: z mąki, ciepłej wody, jajka i szczypty soli wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować, szklanką wycinać koła, na każdy nakładać farsz i formować pierożki. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do 60miękkości, wyłąć łyżką cedzakową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: siisiData: 2011-08-11woda nie morze byc gorąca bo mąka sie sparzy i ciasto bd sie kleiło;]Autor: emerytkaData: 2011-07-24dobre rady! Woda MUSI być wrząca, koniecznie olej i oczywiście gałka do szpinaku.Autor: CiastekData: 2011-05-02Dobrze by było farsz doprawić gałką muszkatołową, to nieodłączna przyprawa do potraw ze szpinakiemAutor: IsaricoData: 2011-03-30Woda do ciasta powinna być gorąca, a poza tym troszkę oleju nie zaszkodzi.Autor: AniaData: 2011-03-21CIEKAWY PRZEPIS:)Autor: asia i bartekData: 2011-03-06przepyszny farsz!! pierogi rewelacja nawet dla nie lubiących szpinaku!Autor: monpol6Data: 2009-04-26Zrobię chyba jutro bardzo lubię pierogiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: