ßßß Cookit - przepis na Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda ciepła 1 szklanek
szpinak mrożony 500 gramów
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
ser twarogowy 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek 2 ząbki
Wykonanie:
Farsz: w rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wrzucić mrożony szpinak i dusić, aż odparuje woda, doprawić solą i pieprzem. Po przestudzeniu dodać utarty lub zmielony biały ser, dokładnie wymieszać.
Ciasto: z mąki, ciepłej wody, jajka i szczypty soli wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować, szklanką wycinać koła, na każdy nakładać farsz i formować pierożki. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do 60miękkości, wyłąć łyżką cedzakową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Komentarze:
Autor: siisi
Data: 2011-08-11
woda nie morze byc gorąca bo mąka sie sparzy i ciasto bd sie kleiło;]
Autor: emerytka
Data: 2011-07-24
dobre rady! Woda MUSI być wrząca, koniecznie olej i oczywiście gałka do szpinaku.
Autor: Ciastek
Data: 2011-05-02
Dobrze by było farsz doprawić gałką muszkatołową, to nieodłączna przyprawa do potraw ze szpinakiem
Autor: Isarico
Data: 2011-03-30
Woda do ciasta powinna być gorąca, a poza tym troszkę oleju nie zaszkodzi.
Autor: Ania
Data: 2011-03-21
CIEKAWY PRZEPIS:)
Autor: asia i bartek
Data: 2011-03-06
przepyszny farsz!! pierogi rewelacja nawet dla nie lubiących szpinaku!
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
Zrobię chyba jutro bardzo lubię pierogi
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4463/Pierogi-ze-szpinakiem