Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda ciepła 1 szklanek
szpinak mrożony 500 gramów
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
ser twarogowy 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek 2 ząbkiWykonanie:Farsz: w rondlu rozgrzać
olej, zeszklić na nim drobno posiekaną
cebulę i
czosnek. Wrzucić
mrożony szpinak i dusić, aż odparuje
woda, doprawić
solą i
pieprzem. Po przestudzeniu dodać utarty lub zmielony
biały ser, dokładnie wymieszać.Ciasto: z
mąki, ciepłej
wody,
jajka i szczypty
soli wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować, szklanką wycinać koła, na każdy nakładać farsz i formować pierożki. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do 60miękkości, wyłąć łyżką cedzakową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: siisiData: 2011-08-11
woda nie morze byc gorąca bo
mąka sie sparzy i ciasto bd sie kleiło;]Autor: emerytkaData: 2011-07-24dobre rady!
Woda MUSI być wrząca, koniecznie
olej i oczywiście gałka do
szpinaku.Autor:
CiastekData: 2011-05-02Dobrze by było farsz doprawić
gałką muszkatołową, to nieodłączna
przyprawa do potraw ze
szpinakiemAutor: IsaricoData: 2011-03-30
Woda do ciasta powinna być gorąca, a poza tym troszkę
oleju nie zaszkodzi.Autor: AniaData: 2011-03-21CIEKAWY PRZEPIS:)Autor:
asia i bartekData: 2011-03-06przepyszny farsz!! pierogi rewelacja nawet dla nie lubiących
szpinaku!Autor: monpol6Data: 2009-04-26Zrobię chyba jutro bardzo lubię pierogiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: