ßßß
Polecam przepis na kotlet schabowy pod pierzynką ..Jest alternatywą dla tradycyjnego schabowego a bardzo smaczny..Składniki :1 kotlet na osobę1 pieczarka1/4 cebuli1 czosnek2 plastry żółtego serajajko + bułka do panierki.sól.pieprzolej + masło do smażeniaWykonanie :Kotlety rozbijamy jak na tradycyjne kotlety..wyciskamy czosnek przez wyciskach smarujemy nim ..posypujemy solą i pieprzem ..Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki..Cebulę kroimy w piórka .pieczarki w paski..Przesmażamy na maśle cebulę .gdy się zezłoci dodajemy pieczarki ..Smażymy chwilę aż zmięknie..solimy i pieprzymy..Na drugiej patelni smażymy klasyczne kotlety w panierce w bułce i jajku z obu stron na złoty kolor..Na usmażone kotlety nakładamy przesmażoną cebulę z pieczarkami..na wierzch dajemy najlepiej starty ..ja miałam plastry żółtego sera .przykrywamy pokrywą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 2-3 minut do stopienia sera..Podajemy u mnie z ugotowanymi ziemniakami a póżniej obsmażonymi w cebuli drobno pokrojonej i zezłoconej na patelni kilka minut/ziemniaki muszą być świeżo odcedzone nie stojące/..i surówką ..SmacznegoPowiązany przepis:fasolka szparagowa inaczej z warzywami -dodatek do obiadulin smażony marynowanyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy