Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEschabowy pod pierzynką
Polecam przepis na kotlet
schabowy pod pierzynką ..Jest alternatywą dla tradycyjnego
schabowego a bardzo smaczny..Składniki :1 kotlet na osobę1
pieczarka1/4
cebuli1
czosnek2 plastry
żółtego serajajko +
bułka do panierki.
sól.
pieprzolej +
masło do smażeniaWykonanie :Kotlety rozbijamy jak na tradycyjne kotlety..wyciskamy
czosnek przez wyciskach smarujemy nim ..posypujemy
solą i
pieprzem ..Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki..
Cebulę kroimy w piórka .
pieczarki w paski..Przesmażamy na
maśle cebulę .gdy się zezłoci dodajemy
pieczarki ..Smażymy chwilę aż zmięknie..solimy i
pieprzymy..Na drugiej patelni smażymy klasyczne kotlety w panierce w
bułce i
jajku z obu stron na złoty kolor..Na usmażone kotlety nakładamy przesmażoną
cebulę z
pieczarkami..na wierzch dajemy najlepiej starty ..ja miałam plastry
żółtego sera .przykrywamy pokrywą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 2-3 minut do stopienia
sera..Podajemy u mnie z ugotowanymi
ziemniakami a póżniej obsmażonymi w
cebuli drobno pokrojonej i zezłoconej na patelni kilka minut/ziemniaki muszą być świeżo odcedzone nie stojące/..i surówką ..SmacznegoPowiązany przepis:
fasolka szparagowa inaczej z warzywami -dodatek do obiadu
lin smażony marynowanyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy