ßßß Cookit - przepis na schabowy pod pierzynką

schabowy pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
schabowy pod pierzynką
Polecam przepis na kotlet schabowy pod pierzynką ..Jest alternatywą dla tradycyjnego schabowego a bardzo smaczny..
Składniki :
1 kotlet na osobę
1 pieczarka
1/4 cebuli
1 czosnek
2 plastry żółtego sera
jajko + bułka do panierki.
sól.pieprz
olej + masło do smażenia
Wykonanie :
Kotlety rozbijamy jak na tradycyjne kotlety..wyciskamy czosnek przez wyciskach smarujemy nim ..posypujemy solą i pieprzem ..Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki..Cebulę kroimy w piórka .pieczarki w paski..Przesmażamy na maśle cebulę .gdy się zezłoci dodajemy pieczarki ..Smażymy chwilę aż zmięknie..solimy i pieprzymy..Na drugiej patelni smażymy klasyczne kotlety w panierce w bułce i jajku z obu stron na złoty kolor..Na usmażone kotlety nakładamy przesmażoną cebulę z pieczarkami..na wierzch dajemy najlepiej starty ..ja miałam plastry żółtego sera .przykrywamy pokrywą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 2-3 minut do stopienia sera..
Podajemy u mnie z ugotowanymi ziemniakami a póżniej obsmażonymi w cebuli drobno pokrojonej i zezłoconej na patelni kilka minut/ziemniaki muszą być świeżo odcedzone nie stojące/..i surówką ..
Smacznego
Powiązany przepis:
fasolka szparagowa inaczej z warzywami -dodatek do obiadu
lin smażony marynowany
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
surówka ze szczawiem
ciasto marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/schabowy-pod-pierzynka