ßßß
Chciałam polecić przepis na jajka faszerowane zapiekane..Są smaczne i na pewno mogę urozmaicić świąteczny stół .a nie wymagają wiele pracy.Składniki :10 jajek gotujemy na twardo1/2 pęczka szczypiorku1 łyżka czubata masła1 łyżka musztardysól.pieprzbułka do obtoczeniaolej lub masło klarowane do smażenia.Wykonanie :Jajka gotujemy na twardo ..zalewamy zimną wodą .po przestygnięciu kroimy w pół ..wzdłuż jajka..i wyciągamy łyżeczką delikatnie ze skorupki…kroimy lub wrzucamy do blendera ..dodajemy pokrojony szczypiorek .masło .musztardę .sól i pieprz..mieszamy razem..powstałą masą jajeczną napełniamy skorupki jaja..obtaczamy w bułce tartej..i smażymy chwilkę do zarumienienia..Podajemy od razu ..takie są najsmaczniejsze..SmacznegoPowiązany przepis:babka kajmakowa snikerspstrąg smażony marynowanyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy