Wykonanie
HomePRZYSTAWKI
jajka faszerowane obsmażane
Chciałam polecić przepis na
jajka faszerowane zapiekane..Są smaczne i na pewno
mogę urozmaicić świąteczny stół .a nie wymagają wiele pracy.Składniki :10
jajek gotujemy na twardo1/2 pęczka
szczypiorku1 łyżka czubata
masła1 łyżka
musztardysól.
pieprzbułka do obtoczenia
olej lub
masło klarowane do smażenia.Wykonanie :
Jajka gotujemy na twardo ..zalewamy zimną
wodą .po przestygnięciu kroimy w pół ..wzdłuż
jajka..i wyciągamy łyżeczką delikatnie ze skorupki…kroimy lub wrzucamy do blendera ..dodajemy pokrojony
szczypiorek .
masło .
musztardę .
sól i
pieprz..mieszamy razem..powstałą masą jajeczną napełniamy skorupki
jaja..obtaczamy w
bułce tartej..i smażymy chwilkę do zarumienienia..Podajemy od razu ..takie są najsmaczniejsze..SmacznegoPowiązany przepis:babka kajmakowa snikers
pstrąg smażony marynowanyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy