Wykonanie
0 LikesPodziel się:

PŁATKI OWSIANE (2 szklanki)MĄKA OWSIANA (lub po prostu zblendowane na proszek
płatki)/RAZOWA (1/2 szklanki)1 DUŻE
JAJKOSUSZONA ŻURAWINA (1/2 szklanki)
SEZAM, podprażony (1/3 szklanki)
OLEJ KOKOSOWY/RZEPAKOWY (100ml)
SODA OCZYSZCZONA I
PROSZEK DO PIECZENIA (po 1/2 łyżeczki)
MIÓD (2/3 szklanki lub nieco mniej)
SÓL (szczypta)W jednej misce łączymy składniki suche:
płatki,
mąkę,
sezam,
żurawinę,
sodę,
proszek do pieczenia, sol; w drugiej mokre:
olej,
miód,
jajko. Łączymy zawartość obu misek (powinna powstać gęsta, kleista masa; jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej
mąki). Ciasto nakładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną woskowanym papierem do pieczenia, zachowując kilku cm odstępy, lekko spłaszczamy. Pieczemy 10-12 minut w 190* (do zrumienienia). Gotowe! (!!
ciastka po wystudzeniu twardnieją)

batoniki zbożowo-
orzechowe
ciasteczka marchewkowo-
kokosowe
czekoladowe muffiny z
pomarańcząPodziel się: