Wykonanie
Macie czasami wyrzuty sumienia za te wszystkie zjedzone słodkości? Ja też. I nadal macie ochotę na coś pysznego? Ja też. I nie wiecie, jak oszukać wyrzuty sumienia? A ja już wiem ;) Dzisiaj przedstawiam Wam prosty przepis na pyszny, lekko słodki chlebek, idealny na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Z dodatkiem
płatków owsianych, dużą ilością
żurawiny, słodzony
miodem i z chudym
mlekiem. Brzmi całkiem zdrowo ;)CHLEBEK OWSIANY Z
ŻURAWINĄ I
MIODEMSkładniki (na dużą keksówkę):2 1/2 szklanki
mąkiszklanka
płatków owsianych3/4 szklanki
miodu1/3 szklanki
oleju1/2 szklanki
mleka2
jajkaszklanka
suszonej żurawiny (lub 2 szklanki świeżej)łyżeczka
proszku do pieczeniałyżeczka
sodyłyżeczka
cynamonuszczypta
soliMąkę przesiać, wymieszać z
płatkami,
sodą,
solą,
proszkiem do pieczenia i
cynamonem.
Miód,
olej,
mleko i
jajka wymieszać w drugiej misce i dodać do niej suchą mieszankę. Krótko wymieszać, dodać
żurawinę i przelać ciasto do natłuszczonej keksówki. Piec w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 40 minut.Przepis pochodzi z witryny eat-yourself-skinny.com