ßßß
Składniki na 12 sztuk200 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sodyszczypta soli1 jajko150 ml soku z pomarańczy3 łyżki oleju5 łyżek krokantu orzechowegoPrzygotowanie:1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.2. Mąkę wymieszać z proszkiem pieczenia, sodą, solą, i krokantem.3. W osobnej misce rozbełtać jajko, wymieszać z sokiem z pomarańczy, olejem.4. Zawartość misek połączyć i mieszać aż powstanie gęste ciasto.5. Ciasto wyłożyć do foremek i piec około 25 min.Ja moje muffinki udekorowałam ubitą śmietaną kremówką i konfitura z brzoskwiniami lub sama konfiturą. Pasuje tu również posypanie tylko cukrem pudrem.



Smacznego :)