Wykonanie
Muffinki to szybka słodkość która poprawia nastrój. Po ostatnich muffinkach piernikowych z marcepanem
pora na jasną wersje z
pomarańczą i krokantem
orzechowym. Oczywiście dodatki możecie modyfikować. Pachną
pomarańczą są niezwykle puszyste i lekkie. Dobra opcja kiedy domownicy czyhają na pierniczki :)Wiecie co! uwielbiam kupować papilotki do muffinek mam ich całą szafkę :)Zapraszam

Składniki na 12 sztuk200 g
mąki1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia0,5 łyżeczki
sodyszczypta
soli1
jajko150 ml soku z
pomarańczy3 łyżki
oleju5 łyżek krokantu
orzechowegoPrzygotowanie:1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.2.
Mąkę wymieszać z proszkiem pieczenia,
sodą,
solą, i krokantem.3. W osobnej misce rozbełtać
jajko, wymieszać z
sokiem z
pomarańczy,
olejem.4. Zawartość misek połączyć i mieszać aż powstanie gęste ciasto.5. Ciasto wyłożyć do foremek i piec około 25 min.Ja moje muffinki udekorowałam ubitą
śmietaną kremówką i
konfitura z
brzoskwiniami lub sama
konfiturą. Pasuje tu również posypanie tylko
cukrem pudrem.





Smacznego :)