ßßß
Uwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, a z kwaśnym mlekiem jeszcze nie robiłam, więc postanowiłam wypróbować przepis siostry Anastazji. Racuszki wyszły mięciutkie i pyszne. Polecam ten przepis na smaczny i niedrogi (studencki) obiad, śniadanie lub kolaję, a do tego szybki w przygotowaniu :)
Składniki:½ litra kwaśnego mleka2 jajka35 – 40 dag mąki½ łyżeczki sody oczyszczonej lub 1 łyżeczka proszku do pieczeniaSzczypta soliOlej do smażeniaKwaśne mleko, jajka, sól i sodę lub proszek, mieszamy razem z mąką, na jednolitą masę.
Racuszki pieczemy obustronnie na złoty kolor na oleju i podajemy z dżemem, cukrem pudrem lub kremem czekoladowym.

Po więcej przepisów na wszelkiego rodzaju placuszki, racuszki i naleśniki zapraszam do zakładki "Placuszki"R E K L A M A