Wykonanie
Pamiętacie jeszcze moją paczkę z Lidla ? Były tam tajemnicze formy silikonowe do gofrów. Długo się zastanawiałam, jak to? tak z piekarnika? to się uda? Spróbowałam i... już szukam kolejnych przepisów do przetestowania :) Gofry są bardziej
biszkoptowe, niż te z gofrownicy. Mnie bardzo smakują. Warte wypróbowania :) Inspiracja

Składniki:2 szkl.
mąki2 szkl.
mleka1 łyżka
proszku do pieczeniaszczypta
soli1/3 szkl.
oleju2
jajkaSposób przygotowania:
Białka ubij na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksuj. Do masy stopniowo dodawaj
białka i wymieszaj delikatnie łyżką. Wlewaj do formy na gofry - do całkowitego wypełnienia foremek. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika i piecz przez 20 minut.

Nam najbardziej smakowało z
sokiem malinowym. Mojej córce natomiast z
bitą śmietaną i kolorową
cukrową posypką z Lidla :)