Wykonanie
Nie
będę się rozpisywać nad cudownością
kaszy jaglanej, nad zbawienną mocą
avocado i cudami, jakie czyni w naszym ciałach i umysłach
gorzka czekolada. Nie
będę was namawiać, ani kusić, a już tym bardziej przymuszać... bo zdrowe, a jednak słodkie, bo zdrowe, a jednak pyszne, bo zdrowe i już. Ale
powiem wam, że jak na deser bez laktozy, grama
białego cukru i białej
mąki, to warte grzechu są te praliny. Na uwagę zasługuje także fakt, że przygotowanie ich zajmuje nie więcej niż 20 minut, a jak zostawała wam
kasza jaglana z obiadu, to jeszcze krócej. A i tu cenna uwaga. Nie dodawajcie
soli do
kaszy w trakcie gotowania, zawsze można trochę odłożyć i
mieć nie tylko pożywny obiad, ale i świetny deser. Zapraszam.

Składniki:1/2 szkl ugotowanej
kaszy jaglanej1/2
avocado1/2 tabliczki
gorzkiej czekolady1 łyżka
miodu lub
syropu klonowegokakao do obtoczeniawg uznania
migdały,
orzechy,
sezam,
rodzynki namoczone w
rumie
Przepis:- Topimy
czekoladę,- Do blendera wkładamy pozostałe składniki (można wraz z
bakaliami, albo
bakalie zostawiamy na koniec) i rozpuszczoną
czekoladę. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Formujemy dowolnej wielkości kulki, schładzamy je w lodówce, a następnie obtaczamy w sypki
kakao.Smacznego :)