ßßß
Składniki :2 sznycle z piersi indyka2 łyżki sosu sojowego2 ząbki czosnku1 marchewka pomarańczowa1 marchewka fioletowa1 cebula dymkaliście rukwi wodnej1/2 małej papryki czerwonej1/2 małej papryki zielonej1/2 małej papryki żółtejPrzyprawy :pieprz czarnypieprz cayenneimbirkardamon
Sznycle z piersi indyka myjemy, osuszamy i oczyszczamy.Kroimy mięso na kawałki.Polewamy sosem sojowym, przyprawiamy pieprzem czarnym i cayenne, imbirem i pokrojonym na kawałki czosnkiem. Odkładamy pierś na godzinę.Warzywa myjemy.Marchewki obieramy, kroimy w słupki i posypujemy kardamonem.Papryki kroimy w kostkę, a cebule w plastry.Rukiew wodną myjemy i osuszamy.
Pierś z indyka wkładamy na folii aluminiowej na pierwszy poziom urządzenia do gotowania na parze i włączamy parowar na 20 minut.Po 10 minutach dokładamy na drugi poziom również na folii, marchewki, papryki i cebulę.Po skończonym parowaniu nakładamy wszystko na talerz i dokładamy liście rukwi wodnej.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi i zachęcam do wypróbowania przepisu.Pozdrawiam i smacznegoAdam