Wykonanie
« Babka
waniliowo-czekoladowaPiernik u mojej mamy »

Same pysznosci :)Dla 4 osob:150 g
majonezu2 lyzki gestej
smietany100 g
gotowanej szynki100 g gotowanego
zielonego groszku (z mrozonki)4 ugotowane na twardo
jajkasok z cytrynysol,
pieprz,
pieprz cayenneszczypta
cukrugarść swiezych posiekanych
ziół (
szczypiorek,
bazylia,
koperek,
pietruszka)
Majonez wymieszac w misce ze
śmietana.
Szynke pokroic w drobna kostke i dodac z
groszkiem do miski (część gbroszku zostawić do dekoracji).
Jajka obrać, drobno posieąc, wlozyc do miski i wszystko wymieszac. Doprawć do smaku
sola,
pieprzem,
cukrem i szczypta
pieprzu cayenne. Dodać posiekane
ziola, wymiesząc doprawc
sokiem z cytryny. na wierzchu posypąc
groszkiem.Przepis z: "Küchenklassiker- Brot& Austriche selbst gemacht" nr 49czwartek, 07 kwietnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze