ßßß
Same pysznosci :)Dla 4 osob:150 g majonezu2 lyzki gestej smietany100 g gotowanej szynki100 g gotowanego zielonego groszku (z mrozonki)4 ugotowane na twardo jajkasok z cytrynysol, pieprz, pieprz cayenneszczypta cukrugarść swiezych posiekanych ziół (szczypiorek, bazylia, koperek, pietruszka)Majonez wymieszac w misce ze śmietana. Szynke pokroic w drobna kostke i dodac z groszkiem do miski (część gbroszku zostawić do dekoracji). Jajka obrać, drobno posieąc, wlozyc do miski i wszystko wymieszac. Doprawć do smaku sola, pieprzem, cukrem i szczypta pieprzu cayenne. Dodać posiekane ziola, wymiesząc doprawc sokiem z cytryny. na wierzchu posypąc groszkiem.Przepis z: "Küchenklassiker- Brot& Austriche selbst gemacht" nr 49czwartek, 07 kwietnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze