ßßß
Składnikipęczek szczypiorkupęczek pietruszkipęczek koperku4-5 łyżek gęstego majonezu4 łyżki jogurtu4 łyżki śmietanyząbek czosnku1 jajko1/2 ogórka sałatkowegosól, pieprz do smaku2 łyżki soku z cytryny (można pominąć)Sposób przygotowaniaZieleninę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, drobniutko kroimy, ogórka myjemy ścieramy na tarce jarzynowej, delikatnie wyciskamy, ugotowane jajko również ścieramy na tarce.Majonez, śmietanę, jogurt, sól, pieprz, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy, dodajemy jajko, ogórka i zieleninę, wszystko razem wymieszać i udekorować.RadaDo tak przygotowanego sosu możemy dodać ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajka .W zależności od tego jakiej gęstości chcemy mieć sos dodajemy mniej lub więcej jogurtu naturalnego.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab