Wykonanie

Makaron penne z warzywami to ulubiona potrawa mojej córki i ten był zrobiony z myślą o niej, chodź zjadła go cała Rodzinka. Bazą był
młody szpinak w listkach, ale dodałam do niego jasnozieloną część
pora ,
seler naciowy i różyczki
brokuła. To połączenie zielonych warzyw dało bardzo ciekawy smak.
Makaron penne doskonale do tego zestawienia pasował.
makaron penne ugotowany al denteok.25 dkg zielonego
szpinakujasnozielona część
pora2-3
łodygi selera naciowegopół
brokuła ugotowanego na parze2 ząbki
czosnkuolejłyżka
mąkisól,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
tymianek, mielona
kolendraok. pół szklanki
bulionu warzywnegoNa kilku łyżkach
oleju podsmażyłam pokrojonego na półplasterki
pora i
selera, gdy zmiękły dodałam drobno pokrojony
czosnek i posiekane liście
szpinaku. Po chwili smażenia oprószyłam wszystko
mąką i szybko zamieszałam. Dodałam
bulion warzywny , doprawiłam
solą,
pieprzem ,
gałką muszkatołową i
ziołami. Pogotowałam chwilę razem . Na koniec dorzuciłam podzielonego na różyczki
brokuła.Cały sos warzywny wymieszałam z
makaronem. Jak już wspomniałam wszystko razem ciekawie smakowało, córka oceniła, że to jeden z lepszych
makaronów z warzywami, jaki jadła.Smacznego !