Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor wojtekstaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Chleb ziołowy - składniki:0.5 kg
mąki7 dag
drożdży suszonych3 dag
soliłyżeczka
cukru1 łyżka
oliwy150 ml letniej
wody150 ml letniego
mleka1 łyżka
otrąb1 łyżka
oliwyzioła :
majeranek ;
tymianek ;
bazylia - po 1 łyżeczce1
ogórek kiszony tarty na grubej tarce
Chleb ziołowy - sposób przygotowania:
Zioła namoczyć w wodzie przez ok.15 minut, następnie
wodę i
mleko wlać do pojemnika urządzenia do pieczenia Moulinex, następnie dodać wszystkie składniki syplie i
oliwę. Wybrać program do pieczenia bochenka ~900g i stan wypieczenia według upodobań. Wymieszać wszystkie składniki, na końcu mieszania dodać
ogórek kiszony. SmacznegoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu