Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor koperek79Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)375 g
mąki pszennejpół saszetki
drożdży w proszku225ml
wody ciepłej1 łyżeczka
soli60g
oliwek zielonych bez pestek pokrojonych w połówki1 łyżka
oliwy dobrej jakościłyżka suszonych
ziół do smaku np.
oreganotymianekbazyliarozmaryn lub 2 łyżki świeżychPopisowoowa
bułka oliwkowa - sposób przygotowania: Do wypiekacza
chleba Mulinex wsypać i wlać wszystkie składniki. Ustawić odpowiedni program do wymieszania, wyrośnięcia i wypieku
bułki (w zależności od wypiekacza). Ciasto powinno wyrosnąć a następnie powinno być wypiekane przez około 20-30 min w temperaturze 220 stopni.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu