Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor Kasia1330Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Chlebek 
słonecznikowy - składniki:* 350 ml 
wody źródlanej* 240 g 
mąki pszennej* 365 g 
mąki żytniej* 2.5 łyżeczki 
oleju bądź 
oliwy* 2.5 łyżeczki 
cukru* 2 łyżeczki 
soli* 1.5 łyżeczki 
suszonych drożdży* 2 garście łuskanego 
słonecznikaChlebek 
słonecznikowy - sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki 
chleba umieszczamy w wypiekaczu do 
chleba, najpierw te płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka 
słonecznika.2.Wypiekacz włączamy na ok. 3 , 5 godziny 3.Na koniec wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chlebekŁatwy przepis na odrywany chlebek 
cynamonowyPączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu