ßßß Cookit - przepis na Chleb slonecznikowy

Chleb slonecznikowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Chleb slonecznikowy
Autor magda r
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
Chleb slonecznikowy - składniki:
355 ml wody źródlanej
240 g mąki pszennej
365 g mąki żytniej
2.5 łyżeczki oleju bądź oliwy
2 łyżeczki soli
2.5 łyżeczki cukru
1.5 łyżeczki suszonych drożdży
garść łuskanego słonecznika
Chleb slonecznikowy - sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki chleba umieszczamy w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka słonecznika (ja wsypuję od razu, nie czekam na sygnał wypiekacza informujący o możliwości wrzuceni dodatków).
2.Wypiekacz włączamy, stawiamy programy, wagę 1000 g, stopień zrumienienia skórki i włączamy.
3.Po około 3,5 godz. oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17952603/chleb slonecznikowy/p