Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Chleb slonecznikowyAutor
magda r
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)
Chleb slonecznikowy - składniki:355 ml
wody źródlanej240 g
mąki pszennej365 g
mąki żytniej2.5 łyżeczki
oleju bądź
oliwy2 łyżeczki
soli2.5 łyżeczki
cukru1.5 łyżeczki
suszonych drożdżygarść łuskanego
słonecznikaChleb slonecznikowy - sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki
chleba umieszczamy w wypiekaczu do
chleba, najpierw płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka
słonecznika (ja wsypuję od razu, nie czekam na sygnał wypiekacza informujący o możliwości wrzuceni dodatków).2.Wypiekacz włączamy, stawiamy programy, wagę 1000 g, stopień zrumienienia skórki i włączamy.3.Po około 3,5 godz. oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący
chleb.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu