Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor agataz102Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)* 355 ml 
wody źródlanej* 240 g 
mąki pszennej* 365 g 
mąki żytniej* 2.5 łyżeczki 
oleju bądź 
oliwy* 2 łyżeczki 
soli* 2.5 łyżeczki 
cukru* 1.5 łyżeczki 
suszonych drożdży* garść łuskanego 
słonecznikaChleb ze słonecznikiemi - sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki 
chleba umieszczamy w wypiekaczu do 
chleba, najpierw płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka 
słonecznika (ja wsypuję od razu, nie czekam na sygnał wypiekacza informujący o możliwości wrzuceni dodatków).2. Wypiekacz włączamy, stawiamy programy, wagę 1000 g, stopień zrumienienia skórki i włączamy.3. Po około 3,5 godz. oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący 
chleb.Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu